6/1/13

Σκληρή επίθεση των γιατρών της Λέσβου στην Χρυσή Αυγή


Νέα σκληρή απάντηση έδωσε ο ιατρικός κόσμος της Λέσβου –και ιδιαίτερα οι γιατροί που εργάζονται για το ΕΣΥ- στην Χρυσή Αυγή, με αφορμή τις πρόσφατες χυδαιότητες του ακροδεξιού μορφώματος. Οι  γιατροί συνεχίζουν τις αντιδράσεις τους μετά την –πρώτη στην ιστορία- προκήρυξη που εξέδωσε η Χρυσή Αυγή στη Λέσβο και με την οποία δημοσιεύει φωτογραφίες με γιατρούς που περιθάλπουν άρρωστα μικρά παιδιά μεταναστών στην παιδιατρική κλινική, με σκοπό να… καταγγείλει το γεγονός.
Η προκήρυξη της Χρυσής Αυγής, στο σύνηθες ύφος της αναφερόταν σε «βρώμα  και απλυσιά που συνοδεύουν» τα παιδάκια που νοσηλεύονται και κάνουν λόγο για «ξενοδοχειακή διανυκτέρευση λαθρομεταναστών στο νοσοκομείο μας», πάντοτε αναφερόμενη στα ασθενή νήπια. Την προκήρυξη υπογράφουν υποτιθέμενες «τοπικές οργανώσεις» της Χρυσής Αυγής, από διάφορες περιοχές του νησιού, με την απειλή «και έπεται συνέχεια».
Στην απάντηση που εξέδωσαν οι γιατροί του ΕΣΥ –και στην οποία η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζεται ξεκάθαρα «φασιστική οργάνωση»- αναφέρεται: «Πέρα από το πόσο ανήθικα και παράνομα χρησιμοποιούνται φωτογραφίες παιδιών για  να προωθηθεί το ρατσιστικό δηλητήριο, στο κείμενο περιέχεται αντιεπιστημονική  πληροφόρηση για δήθεν μετάδοση ασθενειών από τους μετανάστες, όπως και  δυσφήμιση για τις συνθήκες νοσηλείας στο νοσοκομείο μας, όπου παρά την τεράστια  έλλειψη προσωπικού οι εργαζόμενοι δίνουν μάχη για να παρέχονται οι καλύτερες  δυνατές υπηρεσίες με την υπάρχουσα κατάσταση», ενώ προσθέτουν το αυτονόητο, ότι «η  αρρώστια και ο πόνος δεν έχουν χρώμα, γένος, θρησκεία ή φυλή και η κυκλοφορία  του φυλλαδίου αυτού αποτελεί ντροπή για την κοινωνία μας»,  καταγγέλοντας ως αντιεπιστημονικά και ανεύθυνα όσα κατά καιρούς λέγονται «από πολιτικούς, επίσημους φορείς και Μέσα Ενημέρωσης και τώρα από τους νοσταλγούς του Χίτλερ».
«Ασθένειες όπως το AIDS,  η ηπατίτιδα Β, η σύφιλη και βλεννόρροια  είναι σεξουαλικώς μεταδιδόμενες. Για την μετάδοση τους δεν ευθύνονται οι  μετανάστες αλλά όσοι έρχονται σε σεξουαλική επαφή με φορείς και δεν παίρνουν  μέτρα προφύλαξης. Η ελονοσία δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο παρά μόνο  με το κουνούπι φορέα που ενδημεί κυρίως σε χώρες της υποσαχάριας Αφρικής και  της Ασίας. Η φυματίωση μεταδίδεται από τα σταγονίδια του βήχα φορέων που  μεταδίδουν τη νόσο. Απαιτείται στενή επαφή και συγχρωτισμός σε κλειστούς  χώρους», σημειώνουν και προσθέτουν: «‘‘Υγειονομικές βόμβες’’είναι όσοι κλείνουν τα νοσοκομεία, αφήνουν τα παιδιά των ανασφάλιστων χωρίς εμβόλια και αναγκάζουν όλο  και περισσότερους συμπολίτες μας να τρώνε από τα σκουπίδια και να κοιμούνται  στους δρόμους. Κίνδυνος για την υγεία και την κοινωνία είναι όσοι βάζουν τα  κέρδη των τραπεζών και των επιχειρήσεων πάνω από τα παιδιά που λιποθυμάνε από  ασιτία στα σχολεία, πάνω από όσους καθημερινά αυτοκτονούν από απόγνωση και  ταπείνωση».  
Θυμίζουμε ότι τρεις εβδομάδες νωρίτερα, ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου είχε αποβάλει τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής στο νησί και γιατρό, Γιώργο Διακορώνα, ο οποίος φώναζε σε συγκέντρωση αστυνομικών για «συφιλιδικές ‘‘λαθρομετανάστριες’’ που γεννάν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης». Εναντίον του επίορκου χρυσαυγίτη γιατρού σχηματίστηκε ΕΔΕ, όταν απάντησε σε επερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιοώντας… υπηρεσιακή σφραγίδα με το λογότυπο του ΕΣΥ!

ΠΗΓΗ: www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου