6/1/13

Βαρνάβας: Εκ προμελέτης φονική η πολιτική του υπ. Υγείας


Σκληρή δήλωση έκανε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών για τα νέα οργανογράμματα Νοσοκομείων που δημοσιεύονται.

oenge.jpg

"Πέραν πάσης αμφιβολίας κατασκευασμένα" χαρακτηρίζει ο Δ. Βαρνάβας τα νέα οργανογράμματα Νοσοκομείων που δημοσιεύονται σωρηδόν αυτές τις μέρες ενώ προσθέτει πως σκοπός τους είναι η εκ βάθρων διάλυση των δημόσιων Νοσοκομείων.

"Τα οργανογράμματα αυτά διαγράφουν Τμήματα και Μονάδες που λειτουργούν, ελαττώνουν νοσηλευτικά κρεβάτια, καταργούν Τμήματα Προμηθειών, με προφανή σκοπό να αναθέσουν τις χρυσοφόρες προμήθειες σε ιδιώτες" ανέφερε.

"Μάλιστα στην περίπτωση του Νοσοκομείου Ρόδου φτάνουν στο εγκληματικό σημείο να ελαττώνουν κατά 30% τα λειτουργούντα κρεβάτια ΜΕΘ*, όταν είναι γνωστό πως χιλιάδες βαριά ασθενείς αδυνατούν να νοσηλευτούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, χάνοντας τη ζωή τους" προσέθεσε.

"Φαίνεται πως η δουλικότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας έχει καταστεί πλέον εκ προμελέτης φονική" επεσήμανε και τόνισε πως είναι επιτακτική ανάγκη να αποσυρθούν άμεσα και συλλήβδην όλα τα δημοσιευμένα οργανογράμματα και να συζητηθούν τυχόν αλλαγές μόνον όταν ολοκληρωθεί ένας αξιόπιστος χάρτης υγείας, ώστε να αποτυπώνονται οι ανάγκες υγείας κάθε περιοχής και οι διαθέσιμες υποδομές στο δημόσιο σύστημα υγείας.

ΠΗΓΗ: www.left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου