17/2/12

Η Αριστερή Ενότητα για τις εκλογές στο ΑΠΘ

Ανακοίνωση, με την οποία εξηγεί την αντίθεσή της στη συγκρότηση Συμβουλίων Διοίκησης, εξέδωσε η φοιτητική δικτύωση Αριστερή Ενότητα. Η ίδια καταγγέλλει την παρέμβαση εισαγγελέα στο ΑΠΘ και καλεί την πανεπιστημιακή κοινότητα να μπλοκάρει τις εξ αναβολής εκλογές της Παρασκευής. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:


Η Αριστερή Ενότητα Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε το βράδυ της Τρίτης κατάληψη στο χώρο της Νομικής, όπου θα διεξάγονταν οι εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης.
Ως Αριστερή Ενότητα έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι τα Συμβούλια Διοίκησης αποτελούν το πρώτο βήμα για την εξολοκλήρου εφαρμογή του νέου νόμου που διαλύει τον χαρακτήρα του δημόσιου και δωρεάν πανεπιστημίου, καταστρέφει τα πτυχία μας, καταλύει τα εργασιακά μας δικαιώματα και εναρμονίζει το πανεπιστήμιο με τις ανάγκες της αγοράς και του κεφαλαίου. Με τη σύσταση ενός πιο συγκεντρωτικού και αντιδημοκρατικού οργάνου διοίκησης επιχειρείται η πλήρης αυταρχικοποίηση του πανεπιστημίου και η εξάλειψη δημοκρατικών διαδικασιών, που αποτελούν αναγκαίους όρους για την περαιτέρω εφαρμογή του νόμου.  
Η μαζική κινητοποίηση φοιτητών, καθηγητών και  εργαζομένων αποδεικνύει περίτρανα πως οι συντονισμένοι αγώνες μπορούν, και τελικά έχουν, νικηφόρα έκβαση. Υπό τις πιέσεις ολόκληρης της πανεπιστημιακής κοινότητας οι εκλογές αναβλήθηκαν - στείλαμε έτσι ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο υπουργείο ότι σε κάθε προσπάθεια εφαρμογής του νόμου θα μας βρίσκουν απέναντι τους. 
Η τρομοκρατία που ακολούθησε από πλευράς του κ. Μάνθου (Προέδρου Οργανωτικής επιτροπής) και της κ. Υπουργού, μέσω της παρέμβασης εισαγγελέα, δεν μας φοβίζει. Μας εξοργίζει!
Αυτός ο αγώνας είναι ένα μόνο κομμάτι στο παζλ των εργατικών και κοινωνικών αγώνων για το μέλλον της νέα γενιάς και των εργαζομένων που πλήττονται από τις πολιτικές της συγκυβέρνησης, των μνημονίων, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Όλοι και όλες,  μαζί με τα πληττόμενα κομμάτια της κοινωνίας, χτίζουμε την αλληλεγγύη και οργανώνουμε τις αντιστάσεις για να τους ανατρέψουμε!
Καταγγέλλουμε τον Πρόεδρο του Οικονομικού για την αναίτια αναβολή των εξετάσεων στο Οικονομικό και διευκρινίζουμε στους συναδέλφους φοιτητές ότι από μεριάς μας διασφαλίστηκαν όλες οι προϋποθέσεις για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων. Η ευθύνη της αναβολής βαραίνει όσους προσπαθούν να απομονώσουν τον κοινό μας αγώνα.
Καλούμε, τέλος, σύσσωμη την πανεπιστημιακή κοινότητα να μπλοκάρει τις εξ αναβολής εκλογές την Παρασκευή 17/2  στο κτίριο της Νομικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου