9/6/15

Ψήφισμα-Καταγγελία του Σ.Φ.Ι.Γ. ενάντια στις πραξικοπηματικές ενέργειες της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

                                                               (Κατατέθηκε από το σχήμα της Αριστερής Ενότητας στο Δ.Σ.                                                                                                                  της 9/6/15 και υπερψηφίστηκε)
Στις 2 Ιουνίου 2015 έγιναν εκλογές για την ανάδειξη Διευθυντή της Α' Παθολογικής κλινικής του Π.Γ.Ν.Ι. Ψήφισαν 31 μέλη ΔΕΠ, 1 μέλος ΕΤΕΠ και 5 εκπρόσωποι φοιτητών. Οι 5 φοιτητές αυτοί είναι μέλη της ΔΑΠ τα οποία παρουσιάστηκαν ως εκπρόσωποι των φοιτητών στον Τομέα της Παθολογίας, με δικαίωμα ψήφου.
1. Σύμφωνα με τον νόμο, οι φοιτητές δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές των κλινικών του νοσοκομείου.
2. Οι 5 φοιτητές παρουσιάστηκαν ως ορισμένοι από το Δ.Σ. σύμφωνα με περσινή αντιπροσώπευση και την υπόδειξη πλαστών εγγράφων.
Ο Σ.Φ.Ι.Γ. καταγγέλει τους φοιτητές-μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για άλλη μία αυθαίρετη κίνησή τους που όχι μόνο μειώνει την αξία του Συλλόγου αλλά και συνιστά ξεκάθαρη παραβίαση όλων των νόμων που αφορούν την εκπροσώπηση φοιτητών. Ακόμα, δείχνει ότι άλλη μία φορά σε συνεργασία με καθηγητές νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες του Συλλόγου, χρησιμοποιώντας το όνομά του. Καμία δημοκρατική και νόμιμη δικαιοδοσία δεν είχαν να κάνουν κάτι τέτοιο.
Συνεπώς, ζητάμε:
1. Με απόφαση επόμενης Γενικής Συνέλευσης, την αποχώρηση των μελών της ΔΑΠ από τον Τομέα της Παθολογίας για το έτος 2015-2016, καθώς αποδεικνύονται αναξιόπιστοι.
2. Με απόφαση επόμενης Γενικής Συνέλευσης, την διαγραφή των 5 προαναφερθέντων φοιτητών από τον Σ.Φ.Ι.Γ.
3. Σύνταξη κειμένου προς το Τμήμα, τον Πρόεδρο και τον Τομέα της Παθολογίας, το οποίο θα ξεκαθαρίζει την κατάσταση.

Σχόλια του σχήματος:
1)Στο Δ.Σ. τα μέλη της ΔΑΠ δεν αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στη ψηφοφορία αλλά ισχυρίστηκαν ότι  "έτυχε" την ίδια ημέρα να πληροφορηθούν για την εκλογή νέου Διευθυντή και πως δεν γνώριζαν ότι δεν έχουν δικαίωμα ψήφου. Θα συνιστούσαμε στους συναδέλφους να παίξουν τζόκερ με αυτή τη τύχη και να πληροφορηθούν άμεσα για το τί ισχύει μέχρι τώρα για την συμμετοχή των φοιτητών στα όργανα της σχολής.

2)Θα θέλαμε επίσης να υπενθυμίσουμε στον Πρόεδρο του Δ.Σ. και μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πως οι 5 φοιτητές που ψήφισαν είναι και αυτά μέλη της ίδιας παράταξης και δεν μπορεί να διαχωρίζει την θέση του, λέγοντας πως "δεν ξέρει τί έγινε και θέλει να ακούσει και την άλλη πλευρά". Την ελλιπή επικοινωνία μεταξύ των μελών της ΔΑΠ πάνω σε τόσο κρίσιμα ζητήματα, μόνο σαν φτηνή και γελοία δικαιολογία μπορούμε να την εκλάβουμε.

3)Τα μέλη ΔΕΠ και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στη διαδικασία της εκλογής δεν γνώριζαν ήδη ότι οι φοιτητές δεν έχουν δικαίωμα ψήφου; Βάσει ποιου νόμου τους επέτρεψαν να ψηφίσουν;
                                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου