2/6/13

Λαϊκή εξέγερση στην Τουρκία: Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται, ο κόσμος επιμένει

Σχεδόν σε όλες τις πόλεις οι διαδηλωτές κάνουν κάλεσμα για την συνέχιση των διαδηλώσεων

Σχεδόν σε όλη την Τουρκία και στο Κουρδιστάν συνεχίζονται οι μεγάλες διαδηλώσεις ενάντια στην κυβέρνηση του Ερντογάν και στην πολιτική της. Συνολικά σε 57 πόλεις πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις και στις περισσότερες απ’ αυτές είναι εξέλιξη με μαζικό χαρακτήρα.

Χτες το απόγευμα σε Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα, Σμύρνη και σε άλλες μεγάλες πόλεις ο κόσμος επέμενε και παρέμεινε στις πλατείες μέχρι το πρωί. Στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης ο κόσμος είναι μαζεμένος και συνεχώς καλούν τις μάζες να δώσουν περισσότερο υποστήριξη. Χτες η αστυνομία είχε αποσυρθεί απ’ την πλατεία Ταξίμ. Δεκάδες χιλιάδες κόσμος μαζεύτηκε στην πλατεία και συνέχισε τη διαδήλωση. Όμως η αστυνομία σε όσους δρόμους οδηγούσαν στην πλατεία προσπαθούσε να εμποδίσει τους διαδηλωτές να φτάσουν στην πλατεία. Απαγορεύτηκαν τα πλοία απ’ την ασιατική πλευρά να περάσουν στην ευρωπαϊκή πλευρά. Ο κόσμος ώρες ολόκληρες περπατάει για να φτάσει στην Ταξίμ. Σε όλες τις διαδρομές η αστυνομία επιτίθεται ενάντια στον κόσμο και συνεχώς ρίχνουν δακρυγόνα από το έδαφος και το αέρα.

Χτες μέχρι το απόγευμα σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών είχαν πραγματοποιηθεί 939 συλλήψεις χωρίς όμως να αναφέρονται οι τραυματισμοί.

Στην Αγκυρα το Συνδικάτο των εργαζομένων Υγείας δήλωσαν ότι η αστυνομία και οι ηγεσίες των νοσοκομείων έχουν δώσει εντολή να μη δοθούν πληροφορίες για τους τραυματίες. Ενώ μία μερίδα ΜΜΕ φαίνεται πως ακολουθεί αυτή την διαταγή, μη αναφέροντας τις βάρβαρες επιθέσεις της αστυνομίας.

Φωτό από 1/6, όπου γιατροί και φοιτητές Ιατρικής καταφτάνουν στην Πλατεία Ταξίμ για παροχή βοήθειας στους τραυματίες διαδηλωτές


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου