4/6/13

Απεργία στα δημόσια νοσοκομεία την Παρασκευή 7 Ιουνίου

Πανελλαδική πανυγειονομική απεργία για την Παρασκευή 7 Ιουνίου προκήρυξε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), από κοινού με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία, Ομοσπονδίες και συλλογικότητες, με σύνθημα «θέτουμε φραγμό στη διάλυση της δημόσιας υγείας- Ή εμείς ή αυτοί».
Μετά τις εξελίξεις που υπήρξαν στο μέτωπο της παιδείας, το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ επισημαίνει πως «υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι θα υπάρξει ανάλογη κυβερνητική επίθεση στο χώρο της υγείας μέσα στο διάστημα του καλοκαιριού. Οι σποραδικές μετακινήσεις για την κάλυψη των χιλιάδων κενών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα επισημοποιηθούν με νομικό μανδύα και θα λάβουν μορφή χιονοστιβάδας».
Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, «πιθανόν να υπάρξει νέα απόπειρα μείωσης των βασικών μισθών στους γιατρούς ΕΣΥ υπό το πρόσχημα παροχής δυνατότητας να ασκήσουν ιατρική σε ιδιωτικό ιατρείο, καταργώντας την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση».
Η Ομοσπονδία εκτιμά ότι «θα επιχειρηθεί πλήρης ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, με προσπάθεια να εγκατασταθεί η στάση πληρωμών στις εφημερίες ως μόνιμη πρακτική».
Σε αυτό το πλαίσιο, καλεί τους γιατρούς να συσπειρωθούν στις Ενώσεις τους και να διοργανώσουν μια μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή 7 Ιουνίου, καθώς και συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας από κοινού με τα Σωματεία των Εργαζομένων στα Νοσοκομεία.
Απευθύνει ακόμη κάλεσμα συνδιοργάνωσης στους Ιατρικούς Συλλόγους, στις ΕΛΜΕ, τους δασκάλους, τα Εργατικά Κέντρα, τους Επιστημονικούς Συλλόγους (δικηγόρους, μηχανικούς κ.ά), τα Επιμελητήρια και εν γένει όλη την κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου