8/3/13

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ


Σήμερα, Παρασκευή 8/3 κατά τη διάρκεια του ΔΣ που έγινε με θέμα τη διεξαγωγή ΓΣ τη Δευτέρα 11/3, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, αγνοώντας τις 132 υπογραφές φοιτητών/τριών που ζητούν Γενική Συνέλευση (περισσότερες από τις απαιτούμενες), έδειξε για ακόμη μια φορά το πραξικοπηματικό της πρόσωπο.

Οι δικαιολογίες, οι συνήθεις και ως συνήθως αστείες:
      1)      «Δεν είχε οριστεί θεματολογία της ΓΣ  κατά τη συλλογή των υπογραφών.»
      Ας μας πουν επιτέλους σε ποια σελίδα και παράγραφο του καταστατικού αναφέρεται ότι απαιτείται κάτι τέτοιο.
      2)      «Οι υπογραφές συγκεντρώθηκαν  τηλεφωνικά.»
      Ας μας πουν επιτέλους πότε, πού και ποιος συγκεντρώνει υπογραφές μ’ αυτόν τον τρόπο.
      3)      «Υπήρξε άτομο που υπέγραψε δύο φορές.»
      Η συναδέλφισσα αυτή ήταν παρούσα στο ΔΣ και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για πλαστογραφία, αλλά για απλή απροσεξία. Εξ’ άλλου μία άκυρη υπογραφή δεν μπορεί να προσβάλλει το σύνολο.

Η στάση αυτή φανερώνει –πέρα από την εμφανή αμηχανία τους- τη θέση  της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ενάντια σε κάθε συλλογική διαδικασία και φοιτητική κινητοποίηση.

Στη συνέχεια, ενώ 2 από τα 4 τακτικά μέλη της ΔΑΠ και όλα τα αναπληρωματικά έλειπαν, οι παρόντες εκπρόσωποι της ΔΑΠ χωρίς να δηλώσουν τους απόντες πήραν τα πρακτικά και προσπάθησαν να αποχωρήσουν από την αίθουσα. Μπροστά στην ανεκδιήγητη αυτή στάση, συνάδελφοι/ισσες  φοιτητές/τριες τους εμπόδισαν να φύγουν και προσπάθησαν να πάρουν πίσω τα πρακτικά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση. Τελικά, τα μέλη της ΔΑΠ αποχώρησαν εκτοξεύοντας απειλές εναντίον των υπολοίπων μελών του ΔΣ και των ανένταχτων φοιτητών  που ήταν παρόντες.

Η τραμπούκικη στάση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ιατρικής δεν είναι καινούργιο φαινόμενο. Είναι πλέον αμέτρητες οι φορές  όπου «τα παιδιά» της ΔΑΠ έχουν λειτουργήσει πραξικοπηματικά εις βάρος του ΦΣ, αρνούμενοι να σεβαστούν το καταστατικό (πάντα με αίσθημα «ευθύνης»), αλλά και οι φορές που έχουν απροκάλυπτα απειλήσει μέλη της ΑρΕν και άλλους αριστερούς/ές αγωνιστές/τριες, με γλώσσα που θυμίζει καταμέτρηση φοιτητικών εκλογών.

Την ίδια ώρα που η Κυβέρνηση μέσα από το σχέδιο Αθηνά επιχειρεί να δώσει τέλος στο Δημόσιο και Δωρεάν Πανεπιστήμιο, την ίδια ώρα που οι δυνάμεις καταστολής συλλαμβάνουν 15χρονα παιδιά στις Σκουριές και πνίγουν τον κόσμο που αγωνίζεται στα χημικά, την ίδια ώρα που διαλύεται κάθε υποψία εργασιακού και δημοκρατικού δικαιώματος, οι συνάδελφοι της ΔΑΠ προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε και να αποφασίζουμε συλλογικά.

Ως ΑρΕν θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να μπει επιτέλους ένα τέλος στην κυβερνητική πολιτική που μας οδηγεί στη μετανάστευση και την εξαθλίωση και θα εξακολουθήσουμε να υπερασπιζόμαστε τις δημοκρατικές διαδικασίες του φοιτητικού μας συλλόγου.

Κυρήγματα περί βίας από τη ΔΑΠ των τραμπουκισμών, της νοθείας και των μπράβων δε δεχόμαστε. Μαθήματα ηθικής από τα παιδιά του Καλαμπόκα δεν πήραμε και δε θα πάρουμε ποτέ.

Η βαρβαρότητά τους τρέφεται από την ανοχή μας. 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11/3 ΣΤΙΣ 14:00 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ Α’ ΕΤΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου