18/3/12

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ 69ης ΣΥΝΟΔΟΥ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ


Την Παρασκευή, 9 Μάρτη με την έναρξη των εργασιών της 69ης Συνόδου Πρυτάνεων, φοιτητικοί σύλλογοι και ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με πορεία που ξεκίνησε από το κέντρο της πόλης, διεκδίκησαν να μπουν και να παρέμβουν στη διαδικασία.

Σ’ όλη τη διάρκεια της πορείας η αστυνομία ακολουθούσε με ιδιαίτερα προκλητική παρουσία. Το ίδιο συνέβη και στην είσοδο του χώρου που πραγματοποιούνταν η Σύνοδος, όπου οι δυνάμεις της κρατικής καταστολής εμπόδισαν τους διαδηλωτές να καταθέσουν τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων και των διοικητικών συμβουλίων των φοιτητικών συλλόγων, κάνοντας χρήση χημικών και ωμής βίας.

Ένας συνάδελφός μας συνελήφθη, έξι ακόμα πήγαν στο νοσοκομείο, καθώς και μία εργαζόμενη του Πανεπιστημίου, την ίδια ώρα που η αστυνομία επιτίθονταν   στους διαδηλωτές/τριες που επέστρεφαν με πορεία στο κέντρο.

Καταγγέλλουμε τη στάση της αστυνομίας και της Συνόδου των Πρυτάνεων που απάντησαν μ’ αυτό τον τρόπο στην αγωνιζόμενη πανεπιστημιακή κοινότητα. Απαιτούμε την απόσυρση των αβάσιμων κατηγοριών του συναδέλφου μας Α.Ζ.

Η τρομοκρατία δε μας σταματά.

Απαντάμε με κλιμάκωση του αγώνα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου