18/6/14

Καταγγελία Αριστερής Ενότητας Ιατρικής Ιωαννίνων

Με απόφαση του Τμήματος Ιατρικής, η καινούργια ακαδημαϊκή χρονιά για τους φοιτητές του έκτου έτους ξεκινάει στις 21/07. Αυτό το γεγονός είναι απαράδεκτο και δεν μπορεί σε καμία περιπτωση να μείνει αναπάντητο. Το έκτο έτος είναι εκ των πραγμάτων πολύ απαιτητικό και γίνεται ακόμα χειρότερο με τέτοια περιστατικά καθηγητικής αυθαιρεσίας που υποβοηθούνται εδώ και χρόνια από τη ΔΑΠ ΝΔΦΚ. 

Ως πότε όμως θα γίνεται ανεκτή μια τόσο έντονη εντατικοποίηση που αποφασίζεται γαι εμάς, χωρίς εμάς;


Πέρα όμως από τα μέλη ΔΕΠ, ευθύνες έχουν και οι εκπρόσωποι των φοιτητών, στη συγκεκριμένη περίπτωση τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Η απουσία ενημέρωσης του συλλόγου για την συνέλευση τμήματος και η πλήρης αποφυγή μαζικών διαδικασιών, όπως γενικής συνέλευσης, από τα μέλη της ΔΑΠ, μας δημιουργεί εύλογα ερωτήματα ως προς το κατά πόσο θέλουν να ενημερώνονται μόνο οι ίδιοι και ποιό είναι το συμφέρον τους από αυτήν την κατ’αποκλειστικότητα σχέση με τους καθηγητές και το τμήμα. Με ποιά δικαιοδοσία συνδιαλέγονται εξ’ονόματος ενός ολόκληρου φοιτητικού συλλόγου, παρακάμπτοντας τη γενική συνέλευση; 

Σήμερα, 18/06, συγκλήθηκε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, με θέμα την διεξαγωγή γενικής συνέλευσης για αυτό το θέμα. Τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, όπως μας έχουν συνηθίσει καιρό τώρα, δεν εμφανίστηκαν.  


Για ακόμα μια φορά δειχνουν ότι δε θα διστάσουν να μπλοκάρουν οποιαδήποτε συλλογική και δημοκρατική διαδικασία, προκειμένου να μην απολογηθούν στο φοιτητικό σύλλογο.


Καταδικάζουμε τέτοιες συμπεριφορές που φιμώνουν και αδρανοποιούν τον σύλλογό μας.


Αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς, να πάρουμε τη κατάσταση στα χέρια μας!


Έκτακτη γενική συνέλευση του Σ.Φ.Ι.Γ τη Παρασκευή 20/06, στις 12.30, στην αίθουσα του Α’ έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου