17/2/13

Τη δράση της Χρυσής Αυγής στα νοσοκομεία καταγγέλλει ο Φοιτητικός Σύλλογος Ιατρικής Πάτρας


«Καταγγέλλουμε τον βρώμικο ρόλο της Χρυσής Αυγής στα νοσοκομεία που θέλει να ρίξει το φταίξιμο στους μετανάστες για τη συνεχώς αυξανόμενη ανεργία στο χώρο της Υγείας.

Σοβαρότατη ευθύνη βαραίνει τον διοικητή του Νοσοκομείου του Ρίου Απόστολο Λέτσιο που όχι μόνο δέχθηκε συνάντηση με τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής, αλλά μάλιστα τους διαβεβαίωσε για τις προσπάθειες της Διοίκησης για την πραγματοποίηση του αιτήματος. Ευθύνες βέβαια έχει και ο υπουργός Υγείας που συνεχίζει να αφήνει τη Χρυσή Αυγή να αλωνίζει μέσα στα νοσοκομεία.

Τόσο οι Έλληνες όσο και οι μετανάστες εργαζόμενοι και ασθενείς είναι θύματα της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και μετατρέπει την υγεία σε εμπόρευμα για λίγους. Οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό οφείλονται ακριβώς σε αυτή την πολιτική που υποχρηματοδοτεί και υποβαθμίζει τη Δημόσια Υγεία.

Συμφέρον Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων είναι η πάλη για πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, για την ένταξη και μονιμοποίηση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας των αποκλειστικών νοσοκόμων».

Διοικητικό Συμβούλιο Φοιτητικού Συλλόγου Ιατρικής της Πάτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου