17/1/13

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Το δικαστήριο αθώωσε τις οροθετικές γυναίκες, η "ρετσινιά" τις καταδίκασε


Μετά την πρόσφατη αθωωτική δικαστική απόφαση των τριών οροθετικών ιερόδουλων που παρέμειναν εννιά μήνες φυλακισμένες, λόγω της "κακουργηματικής" τους πράξης να νοσούν από την HIV λοίμωξη, τώρα ποιος θα τους ζητήσει συγγνώμη για τη βαθειά διαπόμπευση της προσωπικότητας τους; ποιός θα αποκαταστήσει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια αυτών των γυναικών; Το δικαστήριο τις αθώωσε, η στοχοποίηση όμως έμεινε ανεξίτηλη στην κοινή γνώμη από κάποιους προσπάθησαν να εξασφαλίσουν την πρόσκαιρη πολιτική τους επιβίωση, πατώντας σε ανθρώπινες ζωές.
 
Εξ αρχής ο ΙΣΑ είχε επισημάνει το αποτρόπαιο επικοινωνιακά εργαλείο της στοχοποίησης που χρησιμοποιήθηκε από κάποιους "κρεοπώληδες" της πολιτικής, κάποιους οι οποίοι δεν ορρωδούν στο βωμό της προσωπικής τους επικοινωνίας να καταπατήσουν τον Άνθρωπο και την Ανθρωπιά.


Ως Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών είχαμε επισημάνει με τα πρώτα κιόλας δημοσιεύματα το Μάιο 2012, ότι η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι υπέρ άνω οποιωνδήποτε κομματικών παιχνιδιών που προσπαθούν να περισώσουν κάποιους πολιτικούς, βάζοντας τέλος την ηθική της Πολιτικής και ακυρώνοντας κάθε έννοια πρόνοιας και μέριμνας ενός κοινωνικού κράτους δικαίου.


Η αθώωση των οροθετικών ιερόδουλων μετά από μία βασανιστική δικαστική έρευνα, δικαιώνει και τη σφοδρότητα της αντίδρασης του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος για την κατάφορη παραβίαση του ιατρικού απορρήτου, προσέφυγε στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.


Η διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας χρειάζεται ανθρωπισμό, ηθική, γνώση και κυρίως ανθρώπους που μπορούν να αντιληφθούν ότι το εγώ σημαίνει εμείς. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ως θεματοφύλακας της Δημόσιας Υγείας, είναι παρών για να προασπίσει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και κάθε ανήμπορο πολίτη, ανεξάρτητα του λάθος δρόμου που έχει πάρει στη ζωή του. Είναι παρών για να βοηθήσει τον κάθε άνθρωπο να διορθώσει το λάθος του μέσα από ένα κράτος πρόνοιας και δικαιοσύνης.


Καλούμε το ΚΕΕΛΠΝΟ να μας ενημερώσει για την παροντική επίπτωση και τον επιπολασμό της HIV λοίμωξης καθώς και για τη συνέχιση ή μη της στρατηγικής ενημέρωσης και αντιμετώπισης των οροθετικών χρηστών. Από την ημέρα της φυλάκισης των ιερόδουλων για το κακούργημα της HIV λοίμωξης, μέχρι σήμερα, ποιά είναι τα βήματα που έχουν γίνει για τον περιορισμό και την πρόληψη των μεταδιδόμενων νοσημάτων
Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να μας ενημερώσει για τις πολιτικές που ακολουθούνται ή που πρέπει να ακολουθηθούν για την πρόληψη των λοιμωδών νοσημάτων και τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Μέχρι σήμερα, δεν ακούσαμε κανέναν πολιτικό να καταδικάζει τις πρακτικές της ανθρώπινης ισοπέδωσης που χρησιμοποιούνται τον τελευταίο καιρό.

 Θεωρούμε ότι τέτοιες ενέργειες «ανθρωποφάγες» που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, όχι μόνο είναι αδόκιμες για την πολιτική της υγείας, αλλά οδηγούν και στα εντελώς αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Άμεση προτεραιότητα μας είναι η αληθής αποτύπωση των διαστάσεων του προβλήματος, η χαρτογράφηση του πληθυσμού υψηλού κινδύνου και η ενημέρωση του πληθυσμού και η καταγραφή των επιδημιολογικών στοιχείων, με αποκλειστικό στόχο την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας στην ελληνική κοινωνία.


Το AIDS δεν αντιμετωπίζεται καταπατώντας ανθρώπους και καταστρέφοντας ζωές. Αντιμετωπίζεται με γνώση, οργάνωση, ενημέρωση, προγραμματισμό και εθνική στρατηγική πρόληψης.

ΠΗΓΗ: www.left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου