23/11/12

Ελλείψεις προσωπικού στα ασθενοφόρα στα Γιάννενα - Καταλήψεις στο Νοσοκομείο της Άρτας


Ελλείψεις προσωπικού στα ασθενοφόρα

Χωρίς συνοδό - βοηθό για τη μεταφορά των ασθενών με ό, τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για την υγεία των ασθενών είναι τα νοσοκομειακά οχήματα στο Γενικό Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» στα Γιάννενα. Η μεταφορά ασθενή κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο είτε για να επιστρέψει στον τόπο διαμονής, είτε για να μεταφερθεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο για άλλες εξετάσεις γίνεται με τους συγγενείς του ασθενή να αναλαμβάνουν το ρόλο του συνοδού - βοηθού. Δηλαδή ένας ασθενής που νοσηλεύεται και χρειάζεται κάποιες επιπλέον εξετάσεις, ή κάποιος ηλικιωμένος, εγχειρισμένος που πιθανά μένει μόνος του σε κάποιο από τα απομακρυσμένα χωριά του νομού Ιωαννίνων θα μεταφερθεί μόνο αν υπάρχει και έχει την τύχη να βρίσκεται μαζί του κάποιος συγγενής που θα συνοδέψει τον οδηγό του ασθενοφόρου, αναλαμβάνοντας χρέη συνοδού - βοηθού. Η τραγική αυτή κατάσταση που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφαλή μεταφορά των ασθενών οφείλεται στις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό.

Στο Γενικό Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» υπάρχουν μόνο 5 οδηγοί ασθενοφόρων που καταβάλουν απεγνωσμένα υπεράνθρωπες προσπάθειες για να καλύψουν τα τρομακτικά κενά. Τους οφείλονται χιλιάδες ρεπό, αφού σε κάθε βάρδια αντιστοιχεί μόνο ένας οδηγός ασθενοφόρου. Αντί για μόνιμο προσωπικό, προσλαμβάνονται 5μηνίτες εργαζόμενοι μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας ή μεταφέρεται προσωπικό από το ένα στο άλλο νοσοκομείο αφού παρόμοια κατάσταση επικρατεί και για τα νοσοκομειακά οχήματα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Καταλήψεις στο Νοσοκομείο της Άρτας

Από το Σύλλογο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας Άρτας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Μετά από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων τη Δευτέρα 26 Νοέμβρη θα πραγματοποιηθεί κατάληψη των εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου καθώς και όλων των διοικητικών υπηρεσιών του νοσοκομείου. Δηλώνουμε σε κάθε τόνο ότι προσπάθειες εκβιασμού των εργαζομένων από τη διοίκηση του νοσοκομείου καθώς και από το Υπουργείο Υγείας δε θα περάσουν!!! Αγωνιζόμαστε
-Να εμποδίσουμε την εφαρμογή των μνημονίων στη πράξη
-Να μη γίνει καμία συγχώνευση νοσοκομείων ή κλινικών
-Να πληρωθούμε άμεσα τα δεδουλευμένα από το Γενάρη μέχρι σήμερα
-Να αναπτυχτούν άμεσα όλες οι δομές του νοσοκομείου όπως η λειτουργία του μαστογράφου και η λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ

Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική Συνέλευση των εργαζομένων με τη συμμετοχή μελών της Διοίκησης της ΠΟΕΔΗΝ από την Αθήνα καθώς και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου.Καλούμε τους συμπολίτες μας που είχαν τακτικά ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία να μην προσέλθουν.Τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται κανονικά.

ΠΗΓΗ: www.left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου