22/11/12

22/11/2012 Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης


Ο ΙΣΚ με αφορμή την αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής, την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012 στην πόλη της Κοζάνης, τονίζει τα παρακάτω:

1. Η αιμοδοσία είναι πράξη μέγιστου ανθρωπισμού και πρέπει να τελείται με σεμνότητα και ταπεινοφροσύνη και όχι με τυμπανοκρουσίες, φωτογραφήσεις και πορείες που αμαυρώνουν το ίδιο το νόημα της, αλλά και την ιατρική διαδικασία.

2. Η διαχείριση του αίματος είναι αποκλειστική ευθύνη των υπηρεσιών αιμοδοσίας και όχι ομάδων, συλλόγων ή κομμάτων (τράπεζες αίματος κτλ).

3. Η αιμοδοσία είναι προσφορά ανώνυμη, από ανώνυμους σε ανώνυμους και δεν έχει ονοματεπώνυμο, ούτε διαχωρίζει τους ανθρώπους ανάλογα με τη φυλή το χρώμα ή την εθνικότητα.

Τα παραπάνω κατοχυρώνονται από την ευρωπαϊκή και την εθνική μας νομοθεσία.

Η Χρυσή Αυγή με την ανακοίνωσή της για άλλη μια φορά, μη σεβόμενη όλα τα παραπάνω, φαίνεται ότι δεν εννοεί να κατανοήσει ούτε την ουσία,ούτε τις θεμελιώδεις νομικές διατάξεις που διέπουν την διαδικασία της αιμοδοσίας,
επενδύοντας στη σκοπιμότητα (άνοδος του εκλογικού της ποσοστού),
στην παραπλάνηση (τράπεζα αίματος- Πράσινη Πτέρυγα κτλ)
και στο ρατσιστικό μίσος (απόλυτη προτεραιότητα έχουν οι έλληνες, κανένας έλληνας σε ώρα ανάγκης να μην μείνει χωρίς αίμα κτλ).

Ο επιστημονικός κόσμος και οι απλοί πολίτες οφείλουν να σταθούν εμπόδιο σε σχέδια και πρακτικές που θέτουν σε κίνδυνο το αξιακό μας σύστημα και την ίδια την ανθρώπινη υπόσταση.

22/11/2012

ΠΗΓΗ:  http://syndicalaizer.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου